Slovenija
5 ogledov

Policisti opravljajo Kresalovo

Notranjo ministrico Katarino Kresal naj bi motilo, če jo voznik opazuje v ogleda Žurnal24 main
Varovanje. Katarina Kresal naj bi menjala voznike, ki jo opazujejo v ogledalu.

"Ministrica Kresalova se očitno počuti nelagodno, če jo voznik in osebni varnostnik opazujeta v vzvratnem ogledalu, ko se vozijo. Enega varnostnika je zato celo zamenjala," pravi naš neuradni vir blizu urada za varnost in zaščito, katerega varnostniki varujejo ministrico.

Na prireditev kot klošar
Varnostnik naj sicer ne bi bil odpuščen, le ministrici ob boku naj ne bi več smel stopati.

Enako nepopustljiva naj bi bila ministrica tudi pred dnevi, ko naj bi jo na eno od strankarskih obveznosti LDS spremljal domnevno neprimerno oblečen varnostnik.

"Varnostnik se je pred ministrico pojavil brez kravate, le v črni majici z ovratnikom.

Ob tem je ministrica jezno pripomnila, češ da ne bo hodil oblečen kot klošar, in njegovo osebno varovanje zavrnila,"
še pravi naš vir.

Varovanje brez težav
Z ministrstva nismo prejeli odgovora na vprašanje, koliko varnostnikov je Kresalova zamenjala od začetka ministrovanja in zakaj.

"Varnostni ukrepi se izvajajo glede na ogroženost in se prilagajajo razmeram. Varovanje ministrice poteka brez posebnosti in v skladu s pravili stroke,"
se glasi odgovor z ministrstva na vprašanje, ali je ministrica že kdaj izrazila, da ne želi, da jo tisti, ki jo vozijo in varujejo, opazujejo v vzvratnem ogledalu.

Ostali smo tudi brez odgovora, zakaj ministrice ni bilo na proslavi ob 60. obletnici policijske pasje šole. "Obisk je zavrnila, ker bojda med psi preveč smrdi," zaključuje naš vir.

ODGOVOR NA ČLANEK
"Ministrica ne daje navodil o oblačenju varnostnikov"

Navedbe v članku »Nikamor brez kravate«, objavljenem 23. decembra, so neresnične.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal se z delom in ravnanji svojih varnostnikov ne ukvarja, ne daje jim navodil in jih ne zamenjuje.

Za ravnanje varnostne službe je pristojen Urad za varnost in zaščito na Generalni policijski upravi. Izmišljena je zgodba o tem, da se počuti nelagodno, če jo varnostnik opazuje v vzvratnem ogledalu in da je varnostnika zato celo zamenjala.

Prav tako ni res, da je kadarkoli zavrnila varovanje katerega od varnostnikov in da je jezno pripomnila, »čes, da ne bo hodil oblečen kot klošar.«

Vaš vir pa je povsem udaril mimo tudi pri omembi 60. obletnice policijske pasje šole. Katarine Kresal psi pač ne motijo, saj je dolga leta tudi sama imela psa, je še zapisala Petra Škofic, svetovalka ministrice za odnose z javnostmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.