Slovenija
28 ogledov

Policisti pričakujejo 600 Škotov

Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Na jutrišnji nogometni tekmi med Mariborom in škotskim Celticom, pričakujejo 600 škotskih navijačev. Poosebni varnostni ukrepi niso predvideni.

Po današnjem prihodu nogometašev škotskega Celtica v Mariboru pričakujejo še vsaj 600 navijačev Celtica. Policisti zagotavljajo, da bodo zagotovili varnost vsem udeležencem tekme in seveda tudi vsem občanom in obiskovalcem Maribora. "Varovanje bo potekalo podobno, kot je to bilo na dosedanjih evropskih tekmah. Posebni varnostni ukrepi niso predvideni," pojasnjuje predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl, ki točnega števila sodelujočih policistov ne more razkriti. Pričakujemo pa okoli 600 gostujočih navijačev Celtica, kolikor je zanje zagotovljenih vstopnic za vstop na stadion v Ljudskem vrtu.

Tekmo zadnjega kola kvalifikacij za Ligo prvakov si bo v Mariboru lahko ogledalo le 11.424 gledalcev, saj saj bo del južne tribune zaprt (v sektorjih A, B in C). Uefa je namreč slovenske prvake kaznovala z zaprtjem tribune, ker se je na tekmi proti Zrinjskemu iz Mostarja na njej pojavil keltski križ. Maribor se je na odločitev pritožil in v ponedeljek dobil delno ugoden odgovor, zato tribuna ne bo zaprta v celoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.