Slovenija
24 ogledov

Policisti prijavili vlado

Sindikat policistov Slovenije republiškemu inšpektoratu prijavil vlado. Kršila naj bi Zakon o tajnih podatkih.

Republiškemu inšpektoratu za notranje zadeve so policisti posredovali prijavo o kršitvah Zakona o tajnih podatkih, ki naj bi jih zakrivila vlada sama. Zahtevajo inšpekcijski nadzor tako na vladi, generalnemu sekretarju vlade in tudi na Ministrstvu za javno upravo.

Kot nam je sporočil generalni sekretar Policijskega sindikata Slovenije Franci Frantar, gre za gradivo, v katerem so navedeni izračuni nameravanega prihranka vlade s posegi v plače javnega sektorja. V sindikatu menijo, da je vlada oznako na dokumente podala zgolj z namenom, da sindikate spravi v podrejeni položaj. Menijo, da „gre za podatke, ki so in bi morali biti v javnem interesu po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja“.

Če pa se je vlada že odločila, da poda oznako interno, naj se tega vsaj drži,“ pri tem izpostavlja drugi sekretar Sindikata policistov Slovenije Borut Jakopin. Z vladne strani so namreč te dokumente poslali reprezentativnim sindikatom, s čimer so torej kršili svojo prvotno označbo oziroma Zakon o tajnih podatkih.

Če poenostavimo: policisti v prvi vrsti opozarjajo, da etikete interno že v osnovi ne bi smelo biti. Če pa se je vlada že odločila zanjo, naj jo potem vsaj spoštuje. Zadeva je v rokah inšpektorjev.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.