Slovenija
2024 ogledov

Policisti so že na položajih

Policija koronavirus nadzor Profimedia
Toplo in lepo vreme je pravi magnet za izlet. Uprite se mu.

Policisti bodo tudi danes poostreno preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Posebno pozornost ob lepi vremenski napovedi namenjajo tudi dostopom do priljubljenih turističnih točk. So pa ljudje omejitve očitno vzeli resno, saj v soboto policija večjega števila kršitev ni zaznala.

Da so bile slovenske ceste v soboto manj polne kot minuli konec tedna in da policija večjega števila kršitev ni zaznala, je na sobotni popoldanski novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin.

Kacin je sicer v petek napovedal, da bodo med drugim za ta konec tedna z južne meje na nekatere ključne točke v notranjosti države premestili tudi del policistov. A se to še ni zgodilo. Kot je v soboto pojasnil v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner ob obisku kontrolne točke na mejnem prehodu Fernetiči, trenutno razmere obvladujejo. Pričakuje pa, da se bo z razvojem pandemije in razmer na državni meji situacija spremenila.

Število oseb s potrjeno okužbo z novim koronavirusom se je sicer v Sloveniji po zadnjih dostopnih podatkih, ki vključujejo še petek, povzpelo na 977. Zaradi covida-19 je skupaj umrlo 22 oseb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 19:52 05.april 2020.

    ja to so obvezni postopki policijske države ... migranti niso več pomembni, nobenih informacij, očitno so "poniknili", ne vem kdo se zdaj z njimi ukvarja, ki nam prinašajo mnoge bolezni ... policija je zdaj zato, da poskrbi za svoje državljane, ...prikaži več se pravi hodijo po štacunah v kontrolo, po cestah ustavljajo vozila zaradi prehoda v drugo občino, govori se pa še o prepovedi izhoda iz stanovanja, kar je pa zagotovo protiustavno ... to gre že predaleč

  • Boris Odreitz 14:00 05.april 2020.

    tej vladi ne verjamem popolnoma ničesar,to ni vlada,to je mafija.Tile so nalagali slovenski del Jugoslavije pretrigali razprodali vse kar je bilo od ljudstva,sedaj nas pa krmijo.Nic kar povedo o tem virusu jim ne verjamem.To mi vse kaže na državni udar !

  • pesnik51 10:16 05.april 2020.

    "rezultati 3 tedenskega dela te vlade, Janša laže o dopustu, hojs laže o policijskih sindikatih ,kacin laže o umiku vojske z meje za ta vikend, tonin laže o maskah, počivalšek laže o maskah, vlada laže o potrebnosti ukrepov in sodelovanju ...prikaži več s stroko, župani lažejo o gneči na obali, aja glede na slike ne velja več, da so tudi posamezno sposobni delati zdaj ne več eden, ampak kar trije in še več na kontrolah,,, samoločila sem postavilnamesto tebe ;) drugače se pa vse strinjam!