Slovenija
896 ogledov

Policisti v opozorilno stavko

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Od vlade zahtevajo takojšnjo realizacijo zahtev.

Sindikat policistov Slovenije (SPS), eden od dveh reprezentativnih sindikatov v policiji, je zaradi neizpolnjevanja vladnih zavez iz leta 2018 podpisanega stavkovnega sporazuma za 3. februar napovedal štiriurno opozorilno stavko. Sindikat je po današnji seji stavkovnega odbora v Celju predstavil svoje stavkovne zahteve.

Kot je povedal predsednik sindikata Kristjan Mlekuš, od vlade zahtevajo takojšnjo realizacijo dogovora o izvedbi strokovne in neodvisne analize zahtevnosti delovnih mest pooblaščenih uradnih oseb, takojšnjo ureditev vprašanja glede bruto bruto izplačila, v zvezi s katerim še vedno teče postopek na delovnem sodišču, vzpostavitev kariernega sistema in sprejetje sistemskih ukrepov za izboljšanje razmer v policiji.

"Razmere napovedujejo kadrovski kolaps"

Opozorilno stavko so sicer pripravljeni preklicati, če bi vlada izpolnila njihove zahteve, na kakšen način jo bodo izvedli, pa bodo sporočili kakšen dan prej. Po besedah Mlekuša bo ta potekala med osmo in 12. uro.

"S stavko želimo opozoriti na neizpolnjevanje stavkovnega sporazuma, ki smo ga podpisali decembra 2018," je dejal prvi mož sindikata, ki se za zdaj o skupnih zahtevah in izvedbi stavke s Policijskim sindikatom Slovenije ni pogovarjal, ga pa vabijo, da se jim skupaj z drugimi stanovskimi združenji pri tem pridruži, saj so razmere takšne, da v nekaj letih napovedujejo kadrovski kolaps slovenske policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Avatar vec
  vec 10:54 23.januar 2020.

  Ne vem, kje drugje kar naša politika vedno rada omeni, bi tole zadevo gledali drugače, verjetno tako da bi po stavki začeli krčiti vrste, to da policist (navadni v uniformi) ni ne vem kako plačana služba NIKJER na svetu ve ...prikaži več dost folka, in nekateri se tega zavedajo, ampak jih premami Protect and Serv, in nimajo težav z plačo ki je dokaj povprečna, pri nas pa stokajo ja mam glavo naprodaj za xxxx eur. Ja madona, kdo te je pa silil, sej ti nebi bilo treba, bi šel police filat v Hoferja ipd.

 • Avatar Leon
  Leon 13:04 22.januar 2020.

  Končno bodo začeli opravljati svoje delo .

 • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 20:13 21.januar 2020.

  [ Policisti v opozorilno stavko ] Jaz sem bil pa do danes prepričan, da še vedno stavkajo.

Sorodne novice