Slovenija
16 ogledov

Policisti zasegli petarde

Lani so policisti zasegli 87.000 prepovedanih pirotehničnih sredstev. (Foto: PU Žurnal24 main
Policisti so v Celju v sodelovanju s tržnim inšpektorjem izvedli poostren nadzor nad prodajo pirotehničnih izdelkov. Na eni od tržnic v Celju so ugotovili, da sta dve osebi posredovali in prodajali prepovedana sredstva.

Tržni inšpektor je ukrepal v skladu z določili zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, policisti pa so prepovedano prirotehniko zasegli. Zaseženih je bilo 15 paketov zelenih petard, to je 1.500 petard in 13 paketov rdečih petard – MAGNUM, kar je 650 petard.

 

Že sama posest

pirotehničnih izdelkov kategorije 2 in 3 je prepovedana. Njihov glavni učinek pa je pok.

Tiskovna predstavnica policijske uprave Celje, Milena Trbulin, je sporočila, da so bili zaseženi izdelki v državo pripeljani ilegalno.

Zoper oba kršitelja bo na podlagi zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih izdana odločba po hitrem postopku. Kazen, ki je predpisana za posest in prodajo prepovedane pirotehnike pa je globa od 400 do 1.200 evrov.

Zaseženi pirotehnični izdelki so bil k nam pripeljani ilegalno, kar pomeni, da niso ustrezno pregledani in opremljeni s certifikati. Uporaba tovrstne pirotehnike je za uporabnike še posebej nevarna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.