Slovenija
27 ogledov

Policistke šivale blazinice tolažbe

blazinice tolažbe Policija
Slovenske policistke, kriminalistke in ostale delavke policije so predstavile najnovejši projekt blazinic tolažbe, ki so namenjene otrokom.

Ročno sešite blazinice so namenjene otrokom, ki so priče ali so udeleženi v dogodkih, ki jih obravnavajo policisti. Blazinice bodo policisti ob takih dogodkih podarili otrokom in na ta način poskusili najmlajšim omiliti bolečo izkušnjo.

Pobudnica projekta je Stanislava Zupanc, policistka s Policijske postaje Dolenjske Toplice, ki želi, da blazinica tolažbe simbolizira nevidne povezave in tako stke niti med ljudmi ter ozavesti javnost, da je policija tukaj, da pomaga. Posebej sporočilno je tudi dejstvo, da so blazinice izdelale žene, matere in dekleta, vse zaposlene v policiji, ki jih je vodil materinski čut in skrb za sočloveka.

Začele v Novem mestu

Najprej so blazinice več mesecev izdelovale zaposlene na Policijski upravi Novo mesto, zdaj pa znanje še prenašajo na policistke po vsej Sloveniji. Danes sta se jim na predstavitvi pridrižili tudi namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Nussdorferjeva je idejo označila za hvale vredno. Ob povabilu se je spomnila na to, koliko otrok v naši državi trpi in koliko kaznivih dejanje je še neodkritih. "Kot varuhinja si želim, da bi jih naredili dovolj, a vendar, da bi jih potrebovali čim manj. Da bi mnoge ostale le okras, torej neuporabljene, čeprav vem, da je veliko otrok, ki bodo prihajali in jih bodo rabili."

Komentarjev 1
  • tralala 22:25 21.marec 2014.

    Bravo, ga. Zupanc, zelo globoka in topla gesta.