Slovenija
31 ogledov

"Politične stranke so pase"

lUKA jURI Barbara Milavec
Dolgoletni politik in nekdanji poslanec SD Luka Juri meni, da se bo politika v prihodnosti otresla političnih strank in bo izkoristila internet.

"Uspešna politika bo v prihodnosti tista, ki se bo otresla političnih strank in ki bo znala izkoristiti sodobno internet tehnologijo, da bi lahko ljudje sami neposredno odločali," meni Luka Juri, dolgoleten predstavnik koprske SD, v prejšnjem mandatu pa tudi poslanec državnega zbora. "Tako so na primer občinski sveti danes že zastareli, o večini stvari bi lahko občanke in občani odločali neposredno s pomočjo interneta, tako bi bili tudi bolje obveščeni in bolje povezani s tistimi, ki o njihovem življenjskem prostoru odločajo," nadaljuje in doda, da ga takšna vizija navdihuje.

Jurijeva načela

Luka Juri je v javnem pismu svojemu kolegu Angelu Šavu, ki je nedavno postal predsednik koprskega odbora SD, dejal, da je že dlje časa zagovarjal načelo največ dveh zaporednih kandidatur in izvolitev na isti listi, kar je izpolnil in se bo tega tudi držal. Šav je namreč pred dnevi dejal, da Jurija, ki je na državnozborskih volitvah podprl Pozitivno Slovenijo in je zasedel mesto direktorja občinskega pokrajinskega muzeja, pod njegovim vodstvom ne bo več na vidnih funkcijah stranke. Juri bo sicer vztrajal kot koprski občinski svetnik do konca mandata, nato pa bo svobodno odločal o nadaljnjem delu.

Komentarjev 4
  • kapuhs 21:37 12.februar 2013.

    Ravno hotel napisat... Osebno bi ga poslal malo v fitnes, da se okrepi. Je kot prekla.

  • Fertel 19:31 12.februar 2013.

    Kaj je ta mulo spet pijan?

  • alfredo 18:49 12.februar 2013.

    Kje ste ga našli? ;)