Slovenija
31 ogledov

Politiki hkrati športniki

Franci Beg in Franci Kek, prvi občinski svetnik, drugi poslanec, sicer pa oba na Žurnal24 main
Dvorana za EP. Beg in Kek: Upamo, da ne bo odločal novi koalicijski partner.
Zakaj ni primeren
Velodrom. Za športe z žogo je neprimeren zaradi različne vadbene temperature v objektu, vprašljiva pa je tudi skupna vadba kolesarjev, atletov in športnikov z žogo, menita Franci Beg in Franci Kek. “Poleg tega takšna dvorana stane 30 in ne 13 milijonov evrov,” dodaja Kek.

Mestni odbor Zaresa je včeraj županu Alojzu Muhiču poslal pismo podpore, v katerem se
sklicujejo na njegovo stališče, ki ga je izrekel, še preden je Slovenija dobila kandidaturo – da naj bi dvorano gradili v Drgančevju. Prejšnji teden je namreč Muhič dejal, da je najracionalnejša možnost za dvorano pokritje velodroma v Češči vasi.

Politično kupčkanje
Franci Kek, poslanec Zaresa, sicer tudi član upravnega odbora Košarkarskega kluba Krka, ter Franci Beg, občinski svetnik Zaresa in nekdanji košarkarski delavec, trdita, da dvorana, ki bi nastala s pokritjem velodroma, ni primerna za igre z žogo. “Upamo, da odločitev mestne občine ne bo odvisna od koalicijskega partnerja, še nedolgo ostrega županovega kritika,” je dejal Kek, pri tem pa meril na LDS. Mojca Novak, občinska svetnica LDS, je namreč tudi predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Odločitev, kam bomo umestili dvorano, se ne more zgoditi na ravni politične stranke.
Mojca Novak

Velodroma ne bomo pokrili zaradi EP v košarki, saj je projekt nastal že pred tem. Če se poleg velodroma ponuja še ena priložnost za dvorano, sem za to, da jo izkoristimo,” nam je povedala Novakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.