Slovenija
21 ogledov

Polje II do oktobra

NIč več ne gradi GPG. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nova soseska. Po izločitvi GPG jo bo gradil Telkos inženiring.

Ljubljana. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je za dokončanje šestih stanovanjsko-poslovnih objektov s podzemnimi parkirnimi prostori v soseski Polje II izbral Telkos inženiring – pogodba za gradbena dela znaša 829.545 evrov z DDV. Telkos inženiring bo tudi postavil streho in izvedel hidroizolacijska dela, in sicer za 279.869 evrov z DDV.

Kot je znano, je sosesko gradilo Gradbeno podjetje Grosuplje (GPG), vrednost projekta za gradnjo 183 najemnih neprofitnih stanovanj je bila 11,4 milijona evrov. A ker GPG ni izpolnjeval obveznosti (zdaj je v stečaju), je JSS MOL februarja od pogodbe odstopil. Ali oziroma koliko bo zato projekt na koncu dražji, na JSS MOL še ne vedo.

“Končno razliko bomo lahko določili po končnem obračunu z družbo GPG in ob končnem obračunu po dokončanju vseh del,” je pojasnila Jožka Hegler, direktorica JSS MOL.

Začetek oddaje stanovanj
Po terminskem planu je rok za dokončanje vseh del 14. oktober, ko je predvidena tudi pridobitev uporabnega dovoljenja, ki je pogoj za začetek uporabe objekta in s tem možnost za začetek oddaje stanovanj,” je dodala Heglerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.