Slovenija
26865 ogledov

Polom Roberta Goloba

Robert Golob Epa Robert Golob je v letu dni izgubil velik del podpore.
Skoraj enak delež vprašanih meni, da bi morala vlada Roberta Goloba odstopiti (38,7 odstotka) in da bi morala dokončati svoj mandat (37,8 odstotka). Razlog za padanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda več kot polovica vprašanih (53,8 odstotka) vidi v neizpolnjenih obljubah o reformah, vsak peti (21,5 odstotka) pa v Robertu Golobu.

V raziskavi, ki jo je za Delo opravila družba Mediana, je na vprašanje, ali je vlada Roberta Goloba, ki je zabeležila povprečno oceno 2,24, v dobrem letu svojega delovanja izpolnila njihova pričakovanja, je 61,2 odstotka vprašanih odgovorilo, da pričakovanj ni izpolnila. Da je pričakovanja izpolnila le delno, je odgovorilo 30,2 odstotka vprašanih. Vlada je pričakovanja v celoti izpolnila le za 3,7 odstotka vprašanih. Pet odstotkov vprašanih dela vlade ni želelo ocenjevati.

Največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanja Svoboda, ki bi ga zdaj volilo le 14 odstotkov vprašanih, ima po mnenju 53,8 odstotka vprašanih neučinkovitost oz. neizpolnjevanje obljub o reformah. Na drugem mestu je z 21,5 odstotka za to odgovoren Golob, 9,5 odstotka vprašanih pa padec javnomnenjske podpore pripisuje ministrski ekipi.

Na vprašanje, kaj bi vlada morala storiti v prihodnje, je 38,7 odstotka vprašanih odgovorilo, da bi morala odstopiti, skoraj enak delež vprašanih, 37,8 odstotka, pa jih je odgovorilo, da bi morala vlada dokončati svoj mandat. Da bi morala vlada podporo preveriti z zaupnico v DZ, pa meni 12,2 odstotka vprašanih.

V anketi, ki je bila opravljena med 28. in 30. novembrom, je sodelovalo 513 vprašanih.

Komentarjev 25
 • Idioti 01:38 04.december 2023.

  Največja napaka te Vlade je da ne zapre Šiptarja in ga obtoži kraje državnega premoženja . Napako so pa naredili , ko so Hrvatom dali zeleno za Schengen , namesto da bi zahtevali od SOA vse račune s po katerih ...prikaži večh so Šiptarju plaćevali za orožje !

 • lojs 09:30 03.december 2023.

  zadnjič, ko so mnogi sedeli na gospodarskem srečanju na brdu, je holob izjavil "naša zaveza je, da začnemo delat" ... človek je resen, bolj resen kot so slovenčki butasti

 • Avatar Garancija
  Garancija 08:50 03.december 2023.

  Janezu uspeva rušiti vlado,ampak on ne bo nikoli več izbran