Slovenija
5 ogledov

Polovica junijska, polovica aprilska

Oblaki bodo zakrili sonce Shutterstock
Prva polovica poprazničnega tedna bo skoraj poletna, iz srede na četrtek sledi poslabšanje in ohladitev.

Če je april vključno s prvomajskimi prazniki upravičil svoj pregovorni sloves glede muhastega vremena, nam bo tudi še prvi popraznični teden postregel s spremenljivim vremenom.

Danes bo v vzhodni polovici države delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasen rahel dež bo možen tu in tam v zahodnih krajih. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Dnevne temperature bodo do 26 stopinj Celzija.

"Ponoči in jutri dopoldne bo precej jasno, le na zahodu bo ostalo zmerno do pretežno oblačno. Jutri čez dan se bo tudi drugod nekoliko pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik, ki bo predvsem v severovzhodni Sloveniji okrepljen," napovedujejo na Arsu in dodajajo, da bodo jutri dnevne temperature vse do 29 stopinj Celzija.

Tudi v sredo bo čez dan prevladovalo sončno vreme, zelo toplo bo, proti večeru pa nas bo od severa dosegla hladna fronta s padavinami, deloma nevihtami, in v noči na četrtek prešla naše kraje. V četrtek čez dan se bo delno zjasnilo, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe. Nekoliko hladneje bo.

10-dnevna vremenska napoved kaže, da bo spremeljivo tudi za prihodnji konec tedna, ko naj bi se temperature vendarle obdržale nad 20 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.