Slovenija
22 ogledov

Polovica plače na računih delavcev

Blaž Mlinarič (desno) je že pred časom za naš medij pojasnil, da je težko delati Žurnal24 main
Gradbinci. Podjetje MTB je delavcem izplačalo polovice plače, na ostanek bodo morali še počakati.

Zaposleni v gradbenem podjetju MTB so v petek dočakali prvo polovico decembrske plače. Poročali smo, da nas je na zamujanje opozoril sindikat, ki se je v primeru neizplačila že pripravljal na stavko v podjetju.

Dobili tudi nadomestili
“Zaradi težkih razmer nam ni uspelo zagotoviti denarja za celotno izplačilo plače. Nakazali smo polovico neto plače in prevoz na delo ter prehrano,” je vodstvo podjetja pojasnilo delavcem. Preostanek plače naj bi dobili še ta mesec.

Glavna se bojujeta za obstoj
Čeprav je MTB lani uspešno prestal prisilno poravnavo, se težave s financami ponavljajo. Viri blizu gradbeništva navajajo, da se komaj prebijajo iz meseca v mesec, vendar naj bi se lastnik Blaž Mlinarič in direktor Viktor Lednik odločila, da podjetja kar tako ne bosta pustila v stečaj. Neuradno smo izvedeli, da naj bi še vedno iskala rešitve za prodajo nedokončanega stanovanjskega kompleksa nasproti Narodnega doma Maribor in zemljišča pod Pohorjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.