Slovenija
18 ogledov

Polovica Slovenije brez Telekomovega signala

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Telekom Slovenije je imel popoldan tri ure precejšnje težave s svojim mobilnim omrežjem. Številni uporabniki niso mogli klicati na mobilne telefone drugih.

"Težave so v celoti odpravljene. Hvala vsem za potrpežljivost in razumevanje," so iz Telekoma sporočili ob 20. uri. Kot so še pojasnili, je bila vzrok za motnje napaka "na enem od omrežnih elementov." 

"Uporabniki so imeli zgolj občasne težave s povezovanjem klicev (odhodni klici), medtem ko so dohodni klici, pa tudi SMS in prenos podatkov, vseskozi delovali nemoteno."

Posamezni bralci so nam sicer sporočali, da zaradi motenj niso mogli niti klicati drugih, niti drugi niso mogli njih. 

Telefoni so bili gluhi

O težavah so Telekom Slovenije uporabniki začeli množično obveščati nekaj pred 17. uro, zato je bila takrat služba za stike z uporabniki skorajda omrtvičena. 

"Trenutno polovica Slovenije nima signala za mobilno telefonijo. Tako je onemogočeno klicanje na druge mobilne telefone, klici v fiksno omrežje pa so mogoči," so za Žurnal24 pojasnjevali pozno popoldan.

Komentarjev 6
  • zic 22:27 20.december 2013.

    Si mobil je ZAKON!!!

  • mamba123 22:17 20.december 2013.

    A se kdo čudi?! Telekom je propada, to ni Mobitel, nič več. Razumite namreč, da ko se je Mobitel PRIPOJIL Telekomu, je Mobitel izgubil vso dobro poslovno prakso, ki jo je imel, ker je v Telekomu so pač "močnejši" vsili ...prikaži več svojo staro poslovno prakso, ki jo pri nas imenujemo kamena doba. Podjetje, ki se ukvarja s telekomunikacijami in mobilno telefonijo, bi moral biti napreden in inovativen, a je znotraj podjetja analogen in ne digitalen, če me razumete. Denar namenjajo le še prodaji in komaj kaj investicijam (beri: omrežju, posodobitvam itn.). Ah... sej je škoda besed...žalost, da je propadel še en slovenski biser, v tako kratkem času...Naj vam zvoni telekom, dokler še dela...

  • Stolp 18:21 20.december 2013.

    Jah, ka pa hodte še okol s tem mobitelom...