Slovenija
215 ogledov

Položnice kar na pamet

Žonta meni, da je Domplanov sistem za izdajanje položnic v razsulu. Štiri leta n Žurnal24 main
Boruta Žonta je razhudila položnica za plačilo hladne vode, ki mu jo je poslal Domplan. Slednji namreč ni več upravnik stavbe.
˝Domplan farba narod in pošilja položnice brez utemeljenih razlogov,˝ se je jezil Borut Žonta. Razhudila ga je položnica za plačilo hladne vode v januarju. Znesek sicer ni velik, 0,29 evra, vendar Žonta pojasnjuje, da Domplan že dobra štiri leta ni več upravnik njihovega večstanovanjskega objekta na Zoisovi 6.


Z Domplanom nič
˝Domplan je z nami februarja 2004 razdrl pogodbo o upravljanju storitev zaradi nekega, še danes nerazčiščenega spora, ampak to je druga zadeva. Bistvo je, da Domplan z nami na Zoisovi 6 nima ničesar več in nobene pravice, da bi izstavil kakršnokoli položnico. Mi smo že 23. maja 2006 sklenili pogodbo z novim upravnikom Zvezo Kranj, d .o. o.,˝ pojasnjuje Žonta.

Tožilstvo ni pravi naslov
Žonta razmišlja, da bi zadevo predal tožilstvu. Meni, da je napačno izstavljanje položnic kaznivo in da je nekdo odgovoren. Zadevo smo preverili pri bivšem tožilcu, zdaj mestnem svetniku SD, Stanetu Boštjančiču, ki pravi, da tožilstvo v takem primeru ni pravi naslov, ker gre za civilnopravna razmerja: ˝Težko bo namreč dokazal, da so ga hoteli ogoljufati.˝ ˝Če gre za nenamerno napako, se zdi, da je Domplanov sistem za izdajanje položnic očitno v razsulu,˝ pa razmišlja Žonta.

Brez odziva
Domplan smo včeraj prek elektronske pošte na dveh naslovih prosili za pojasnilo, vendar odgovora nismo dobili. Prav tako ne odgovora na vprašanje, ali do podobnih primerov prihaja večkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.