Slovenija
21 ogledov

Pomagajte 10-letnemu Klemnu

(Foto: Dolenjski list) Žurnal24 main
Družina iz Šentjerneja potrebuje pomoč. Desetletni Klemen ima namreč hudo obliko cerebralne paralize ter Westov sindrom. Poleg tega je tudi slep. RK in občina zbirata sredstva za nujno obnovo hiše.

Tričlanska družina iz Velikega Bana v Šentjerneju se že dlje časa bori s hudimi socialnimi težavami. Sin Klemen ima hudo obliko cerebralne paralize in Westov sindrom (oblika hude epilepsije, ki povzroča tako telesno kot duševno zaostalost), poleg tega pa je tudi slep. "Fant potrebuje 24-urno pomoč pri vseh življenjskih funkcijah. Mati je bila tako prisiljena ostati doma in skrbeti zanj," so sporočili z območnega združenja RK Novo mesto. Oče je sicer zaposlen v Revozu.

V pol leta le en mesec zunaj hiše
"Družina je zelo optimistična. Mati je prostovoljka in izobražena ženska, a se je odločila, da bo zaradi Klemna ostala doma. Oče ga vozi v dnevni center Dolfke Boštjančič v Novem mestu. V službi ga razumejo. Mati mi je ravno pred kratkim povedala, da je bil Klemen sicer v pol leta morda za en mesec v dnevnem centru. Več ga ni mogel obiskati, ker težko sedi, večji del leži. Ona se zelo trudi in oba se vidita ob njem, z njim," nam je povedala Barbara Ozimek z OZRK Novo mesto.

S skupno akcijo zbirajo sredstva v Sklad za pomoč ljudem v stiski na TRR: 03150-1000011681, sklic 903017 pri OZRK Novo mesto, Rozmanova 30, Novo mesto.

Investicija za nujno potrebno dvigalo
Združenje zato s Krajevno organizacijo RK Šentjernej in Občino Šentjernej zbira sredstva za pomoč družini pri obnovi hiše. Hiši so že naredili prizidek, v katerega bo treba vgraditi tudi dvigalo. Potrebne so še vse električne in vodovodne instalacije, ometi, tlaki, centralno ogrevanje in talne obloge ter slikopleskarska dela. Skupna vrednost investicije znaša 15.929 evrov. Družina s skromnimi sredstvi, ki jih prejema, hiše ne bo mogla dokončati.

Donirana sredstva lahko uveljavljate pri davčnih olajšavah podjetja, saj vam bodo poslali potrdilo. Za donacije se vam bodo zahvalili tudi na humanitarni prireditvi, ki bo v okviru Jernejevega v Šentjerneju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.