Slovenija
25 ogledov

Pomagajte prizadetim po toči

Razdejanje v Bistrici ob Sotli Občina Bistrica ob Sotli
Vlada jutri prvič o pomoči prizadetim zaradi toče. Rdeči križ in Karitas že zbirata prispevke. Škoda znaša več kot šest milijonov evrov.

Neurja so po zadnjih informacijah poškodovala več kot 2600 hektarjev kmetijskih površin, škoda pa znaša 6,2 milijona evrov. Kmetijsko ministrstvo bo predčasno izplačalo neposredna izplačila poškodovanim kmetijam. Neurja so ponekod povsem uničila kmetijski pridelek, povzročila veliko škodo na stanovanjskih in infrastrukturnih objektih ter na avtomobilih. Najbolj sta prizadeti občini Kozje in Bistrica ob Sotli. Precejšnja škoda je nastala tudi v občinah Hrastnik, Brežice, Podčetrtek, Kidričevo in Majšperk.

Poleg uničenih poljščin sta veter in toča poškodovala tudi precej streh. Vlada bo o pomoči prizadetim razpravljala na jutrišnji seji, medtem pa sta humanitarni organizaciji Rdeči križ in Karitas že začeli zbirati prostovoljne prispevke za pomoč prebivalcem.

Prispevke lahko nakažete na transakcijski račun Rdečega križa št. 0310-0111-1122-296, sklic 937049, pripis "Toča", ali prek Karitasa na račun št. 0600 0097 7538 266, sklic: 00 29218, namen Neurje Obsotelje 2011. Darovalci lahko sredstva posredujete tudi na naslov Škofijska Karitas Celje, Muzejski trg 8, 3000 Celje.

Prizadeti se lahko obrnejo na Škofijsko karitas Celje, kjer so že sprostili sredstva v višini 10 tisoč evrov za realizacijo prve pomoči najbolj oškodovanim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.