Slovenija
59 ogledov

Pomanjkanje javnih stranišč jezi

Sretan Stanišič, gostinec, Portorož, javno stranišče Suzana Kos
Nuja. V Portorožu sprehajalci in enodnevni gostje nimajo kam na potrebo.

"Vi se kar smejte, a to je za nas gostince resnično velik problem. Stranišč na promenadi ni, tista na plaži pa so odprta le dva meseca in zato številni sprehajalci hodijo potrebo opravljat kar v gostinske lokale," opozarja Vejsil Hot, lastnik več lokalov v Portorožu. Da je javno dostopnih stranišč v Portorožu premalo, se strinjajo tudi nekateri drugi sogovorniki.

Za zdaj odprt le en

Na 350 metrov dolgi plaži, ki sprejme skoraj 3.300 kopalcev, je trenutno odprt le eden od dveh kompleksov stranišč v lasti Javnega podjetja Okolje Piran. Tam se lahko naenkrat olajša šest žensk, pet moških in en invalid.
"Navodilo imamo, naj drugi sanitarni kompleks odpremo proti koncu meseca. Tisti, ki najamejo ležalnik ali dežnik, dobijo pri nas tudi bone za brezplačno uporabo stranišč na plaži. Glede kritik gostincev pa lahko rečem le, da se mi zares trudimo, da bi zagotovili čim boljše pogoje za vse goste. Ideja, da bi naša stranišča postala javna, pa se mi zdi dobra, a o tem morajo odločitev sprejeti drugi," kritike komentira Sretan Stanišič, vodja portoroške plaže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.