Slovenija
8686 ogledov

Pomembna prelomnica zavoda za zaposlovanje

slovenija 27.09.10, zavod, zavod za zaposlovanje, delo, iskalci dela, brezposeln Anže Petkovšek
Število registriranih brezposelnih na Zavodu RS za zaposlovanje je danes upadlo pod 70.000, in sicer na 69.988 prijavljenih iskalcev zaposlitve.

Več kot polovica med prijavljenimi na zavodu je dolgotrajno brezposelnih - v avgustu je bilo takih kar 52,8 odstotka, so sporočili z ministrstva za delo.

Kot smo poročali pred dnevi, se zaradi pomanjkanja domače delovne sile pri nas zaposluje vse več tujcev. Skoraj tri četrtine novega delovno aktivnega prebivalstva pri nas so namreč tujci. 

fakulteta gradnja obnova delavec delo Slovenija Med novimi delavci 2,5-krat več tujcev kot Slovencev

Število prijavljenih na zavodu upada in je na današnji dan že pod mejo 70.000, kar nakazuje na pozitivne učinke pilotnega projekta intenzivne obravnave dolgotrajnih brezposelnih, so navedli na ministrstvu. Ministrica za delo Ksenija Klampfer je namreč v začetku leta začela s pilotnim projektom intenzivne obravnave dolgotrajnih brezposelnih tako s strani centrov za socialno delo kot s strani zavoda.

 

 | Avtor: Zavod za zaposlovanje Zavod za zaposlovanje

Kot je že večkrat poudarila ministrica, je "pilotni projekt usmerjen v pospešeno obravnavo obeh svetovalcev, kar je ključno za integracijo dolgotrajno brezposelnih".

Zavod za zaposlovanje bo sicer podatke o gibanju zaposlovanja in brezposelnosti za mesec september objavil v začetku meseca oktobra.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • max 15:02 20.september 2019.

    Zavod za zaposlovanje je bolj kot ne zguba časa. Dober je za čas,ko ti pripada nadomestilo, potem pa samo stran. Kdor hoče najti službo jo bo našel. Kdor z znanjem prevračanja kante v tovornjak pričakuje 2 jurja, bo večno nezaposlen. ...prikaži več. Prav tako velja da če z višjo izobrazbo malce spustiš kriterije in sprejmeš deli z nižjo plačo od prejšnje, bo dvojna korist. Snel se boš socijale, obenem pa se boš spet vključil v "socialno kroženje", in poiskal boljšo službo.

  • miho 13:50 20.september 2019.

    Skoraj 70000 lenuhov je na zavodu. Čudim se le, da jih še imajo v evidenci, ker kot vem, tiste, ki ne iščejo zaposlitve aktivno, takoj izbrišejo iz evidence. Nezmožni za delo pa tako niso az evidenco.

  • Janez_53 12:46 20.september 2019.

    Kako hudiča lahko ob 69.988 nezaposlenih na zavodu govorite o POMANJKANJU DOMAČE DELOVNE SILE??? Malce bolj resno se spravite k delu in izbezajte na svetlo tiste, ki so delovno sposobni (nekateri celo veselo delajo na črno in dobivajo še socialno ...prikaži več podporo), pa se izogibajo primerni zaposlitvi, ker se jim ne izplača! Ali pa enostavno nimajo želje za zaposlitvijo. Ker so preleni.