Slovenija
6 ogledov

Pomoč zahtevajo takoj

Udeleženci včerajšnjega srečanja v Črnomlju so se strinjali, da morajo vsi Belok Žurnal24 main
Predlog razvojnega zakona. Belokranjci so mu poenoteni izrekli podporo.

Belokranjski župani, predstavniki gospodarstva in političnih strank so na včerajšnjem srečanju v Črnomlju podprli predlog zakona o razvojni podpori Beli krajini v obdobju 2010–2015. Strinjali so se, da je stanje gospodarstva doseglo kritično raven, zato od vlade zahtevajo čim hitrejšo vložitev zakona v parlamentarno proceduro.

Pobudo dal Fabjan
Župan Andrej Fabjan je pobudnik predloga zakona za pomoč Beli krajini. Pripravil ga je na podlagi zakona o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju 2010–2015 in ga poslal vladi ter predsednikom vlade, države, državnega zbora in državnega sveta.

Cestne povezave ključne
V belokranjskih občinah zahtevajo, da se njihov razvojni zaostanek končno zmanjša in “da se s posebno razvojno vzpodbudo v tem kritičnem gospodarskem trenutku Beli krajini pomaga predvsem na področju razvojne infrastrukture,” je izpostavil Dušan Plut iz ljubljanskega Društva Bela krajina. Prioriteto naj predstavlja prometna infrastruktura.

Obdržati mlade
Prav tako želijo, da Bela krajina pride do kakovostnejših delovnih mest, ki bi omogočila, da se ljudje po koncu študija vrnejo v domače kraje. “Ta človeški potencial mora ostati v Beli krajini, kajti brez njega pokrajina poti naprej enostavno ne bo zmogla,” je zaključil Plut.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.