Slovenija
80 ogledov

Pomočniki se zatekajo v Nigrad

Damijan Koletnik, podžupan Tomaž Kancler, Vladimir Rukavina in Srečko Hvauc mediaspeed
Kadri v Nigradu. Prokurist podjetja Marjan Štuber naj bi bil županov prijatelj, direktorju pa pomaga še Damijan Koletnik.

Maribor. "Zaradi potrebe po delu," na Mestni občini Maribor odgovarjajo na vprašanje, zakaj je Nigrad pred nekaj dnevi dobil še prokurista podjetja. Dodatni zakoniti zastopnik podjetja v večinski občinski lasti je tako postal Marjan Štuber, ki naj bi bil zelo dober prijatelj župana Franca Kanglerja.

"Imenovanje je v pristojnosti nadzornega sveta. Lahko pa rečem, da je dobro, da sem dobil pomočnika, saj je dela in projektov vedno več," je pojasnil Srečko Hvauc, direktor Nigrada. Kot je dodal, to zanj "ne pomeni nikakršne nezaupnice, saj imajo tudi nekatera druga občinska podjetja prokurista". Hvaucu pomaga tudi Damijan Koletnik, nekdanji prvi mož Dravskih elektrarn Maribor. Po besedah sindikalista je zaposlen kot Hvaučev pomočnik.

"Ni dodatnih stroškov"

Jožef Merkuš, župan Občine Hoče - Slivnica, ki je delni lastnik Nigrada, se je z imenovanjem strinjal. "Meni je vseeno, kdo je levi, kdo je desni. Glavno, da pridno dela. Mislim, da je dobro, da ima Nigrad še prokurista," je dodal Merkuš.

Vir blizu Nigrada nam je pojasnil, da naj bi bil novi prokurist po izobrazbi strojni tehnik. "Res je, vendar je pred kratkim ob delu dokončal tudi sedmo stopnjo izobrazbe," je pojasnil Hvauc. Sindikat Nigrada je zanimalo, ali bodo zaradi novega imenovanja dodatni stroški za podjetje. "Hvauc nam je pojasnil, da stroškov ni. Če je tako, smo zadovoljni," pravi sindikalni predstavnik Darko Barun.

Komentarjev 1
  • privat 19:19 15.november 2011.

    ja nekaj se tukaj slovenskega dogaja...krade,laže...zavaja,...