Slovenija
462 ogledov

Ponarejanje je ne moti

Damjan Matičič Anže Petkovšek
Potrdila. Zdravnik naj bi jih ponaredil, zato ga je UVK kazensko ovadil. Tožilka je ovadbo zavrnila.

Ena od uslužbenk urada za varstvo konkurence (UVK) naj bi po naših informacijah poskušala za okoli pet tisoč evrov ogoljufati državni proračun.

Več kot tri leta naj bi bila na bolniškem dopustu, bolezen pa naj bi kadrovski službi dokazovala s ponarejenimi zdravniškimi potrdili. UVK je zato kazensko ovadil njenega zdravnika.

Ni bil lečeči zdravnik

Uslužbenki UVK naj bi potrdila pisal zdravnik Primož Kus, ki je bil do konca leta 2010 zaposlen na kliniki Barsos. Potrdila naj bi izdajal, čeprav ni bil njen lečeči zdravnik.

“Če zdravnik stori kaznivo dejanje pri svojem delu, ni uradna oseba, če pa to naredi, ko izdaja uradno potrdilo, je to storil kot uradna oseba in gre za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja,” pravi naš vir. Potrdila lahko sicer pacientu napišeta le lečeči in nadomestni zdravnik.

Tožilstvo ovadbo zavrglo

Konec aprila je okrožna državna tožilka Petra Vugrinec kazensko ovadbo zavrgla, ker ni bil podan utemeljen sum, da je osumljenec storil kaznivo dejanje, so nam sporočili s tožilstva.

Da so sklep tožilstva prejeli, so nam potrdili tudi na UVK, kjer poudarjajo, da jim tožilka odločitve ni obrazložila. Zato napovedujejo, da bodo zadevo proučili in zaradi nestrinjanja z odločitvijo državne tožilke najverjetneje vložili nadzorstveno pritožbo na pristojno ministrstvo.

Povezana z Barsosom?

Po neuradnih informacijah naj bi Vugrinčeva na kliniki Barsos koristila nekatere zdravstvene storitve. Naš vir zato namiguje, da naj bi tožilka prav zato zavrgla kazensko ovadbo zoper zdravnika Kusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.