Slovenija
54 ogledov

Ponarejeni bankovci namenjeni poroki

ponarejeni bankovci PP Krško
V enem izmed krških lokalov so posumili, da je med dnevnim izkupičkom ponarejeni bankovec za 50 evrov. Prevarant je skušal unovčiti tudi ponarejenega stotaka. Med hišno preiskavo policisti zasegli skupaj za 13.020 evrov ponarejenih bankovcev.

Potem ko je oškodovanka posumila, da je med dnevnim izkupičkom lokala bankovec za 50 evrov ponarejen, je o tem takoj obvestila krške policiste. Ti so domnevno ponarejen bankovec zasegli, z osebjem opravili razgovore in medtem še ugotovili, da je neznanec skušal unovčiti tudi ponarejenega stotaka.
"Na podlagi zbranih obvestil in strokovnega mnenja kriminalističnega tehnika o ponarejenih bankovcih so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri 46-letnemu osumljencu iz okolice Krškega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli še večjo količino ponarejenih bankovcev v skupnem znesku 13.020 evrov. Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali," je v sporočilu zapisala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

Za prevaranta, ki je skušal ponarejen denar spraviti v promet kot pravega, po zaključenem postopku sledi ovadba pristojnemu tožilstvu zaradi kaznivega dejanja ponarejanja denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.