Slovenija
2671 ogledov

Ponekod močno sneži, na ceste nikar brez zimske opreme!

Štajerska avtocesta PIC
Meja sneženja se je spustila do nižin.

"Ponekod se sneg oprijema cestišč, voznike opozarjamo naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme," opozarjajo pri Prometno informacijskem centru.

Meja sneženja se je dopoldne spustila do nižin, sneži na območju Celja, ponekod na Koroškem, Dolenjskem in Gorenjskem. 

Sneženje Razmere in napoved Slovenija Dele Slovenije že pobelilo, vse hladneje bo, meja sneženja se bo spuščala

"Še včeraj so se ob podobnem času temperature ponekod gibale okrog 20 stopinj Celzija, danes pa so te v bližini ledišča," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Temperature so se tudi ponekod po nižinah spustile v bližino ledišča, zato se je meja sneženja ponekod spustila do nižin. Močno je snežilo na Dolenjskem, na območju Celjske kotline, na Ptujskem polju in tudi v Ljubljani. Sneži tudi na Notranjskem, v delu Gorenjske in na Koroškem. V višje ležečih krajih so razmere povsem zimske."

Hladna fronta je na zahodu Slovenije po poročanju vremenskega portala Neurje.si postregla tudi z nekaj nevihtami, ki jih je na Primorskem lokalno spremljala tudi sodra.

Štajerska avtocesta | Avtor: PIC PIC

Na prelazih obvezne verige

Verige so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh. Prelaz Vršič je prevozan samo za osebna vozila z verigami.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je po podatkih PIC-a na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec, Starod, Obrežje, Središče ob Dravi in Zavrč.

Sneženje | Avtor: PIC PIC

Zaradi burje velja prepoved za kamp prikolice hladilnike in vozila z ponjavami do osem ton na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Vipava - Ajdovščina.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.