Slovenija
17481 ogledov

Ponekod nevihte s točo. Kam se pomika?

Sodra in toča na Goriškem Bralka
Po državi se pojavljajo močne nevihte, ponekod pada toča.

Kot poroča portal Neurje.si, na Goriškem, južno od Nove Gorice, na meji z Italijo, je nastala močna nevihta, ki jo v centru spremlja silovit naliv s točo in močnejšimi sunki vetra. Nevihta potuje v smeri Krasa, proti jugovzhodu. Nekaj močnejših neviht s točo je nastalo tudi ponekod drugod po državi.

Gibanje neviht spremljajte na tej povezavi, kjer je prikazana radarska slika padavin.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Zaradi večje količine padavin v razmeroma kratkem obdobju je bilo v več delih Slovenije po podatkih centra za obveščanje za odstranjevanje posledic potrebno posredovanje gasilcev.

Gasilci so tako posredovali v Šentvidu pri Grobelnem na območju Šmarja pri Jelšah, V Škofji Loki so morali očistiti zamašen odtok za meteorno vodo, zaradi česar je prišlo do udara vode v bližnjem objektu, v Poti na Smrečje v Ljubljani, kjer je meteorna voda zaradi poškodovane strehe tekla v stanovanjsko hišo in v Renčah pri Novi Gorici, kjer je meteorna voda zalila dvorišče stanovanjske hiše.

Ponoči spet padavine

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, zvečer se bo ozračje najprej umirilo, sredi noči pa bo večji del Slovenije prešel pas padavin. Ob tem bo v notranjosti prehodno zapihal okrepljen severni veter. Do jutra se bo že zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 2 stopinji Celzija.

Arso dodaja, da bo jutri precej sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, a verjetnost za kakšno ploho bo zelo majhna. Na severovzhodu Slovenije bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj.

V ponedeljek bo precej jasno, le občasno ponekod zmerno oblačno, v torek bo spet več oblačnosti, popoldne bo predvsem na severu občasno rahlo deževalo.

Od 6. do 11. maja

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Do sobote bo nad srednjo Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, v višinah bomo pod vplivom severozahodnih vetrov. V nedeljo se nam bo od zahoda približala vremenska motnja, ki bo na vreme pri nas vplivala tudi še v ponedeljek 11. maja, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v noči na sredo prehodno rahlo deževalo, nato pa bo od srede so sobote vztrajalo dokaj sončno in postopno toplejše vreme. Prihodnjo nedeljo in ponedeljek bo pod vplivom vremenske motnje občasno deževalo.

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.