Slovenija
8817 ogledov

Neurja zajela Slovenijo, ponekod kot oreh debela toča

toča domžale Bralka
Slovenijo zajela močna neurja s točo, nalivi in močnimi sunki vetra. Ponekod že poročajo o vetrolomih, škodi na avtomobilih...

Napovedi so se urasničile, vremenoslovci so že zjutraj izdali oranžno opozorilo pred nevihtami in krajevnimi neurji, ki so najprej zajela severni del Slovenije.

Močnejše neurje, ki je s seboj nosilo tudi točo, je po 19. uri zajelo Koroško, kasneje pa še območje severno od Ljubljane.

Vremenoslovec Arsu Blaž Šter je na primer Twitterju zapisal, da sta se na avstrijskem Koroškem in pri nas na severovzhodu razvili dve močni nevihti. Supercelica tudi severno od Ljubljane.

Na območju Domžal je več kot pol ure padala tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je prišlo do več primerov vetroloma. Posledice toče so vidne tudi na avtomobilih.

Neurje se je proti večer  razbesnelo tudi na severovzhodu države. Večer poroča, da je v Gornji Radgoni zalilo dve stanovanji. Eno v stanovanjskem bloku, drugo pa v hiši. Vodo so večinoma že izčrpali, škoda pa je v obeh stanovanjih velika, je za portal dejal povelčjnik tamkajšnjih gasilcev, gasilci so bili na delu tudi v Radencih in Apačah.

Po napovedih bo precej pestro tudi ponoči, animacijo o satelitskih podatkih premnikanja padavin najdete tukaj... 

Več sledi... 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.