Slovenija
128 ogledov

Ponekod tudi sodra, toča, ledeni dež

Toča bralka
Tako kot so napovedovali vremenoslovci, ponekod po državi se že pojavljajo padavine. Na celjskem so domačini opazili tudi sodro, tako imenovano babje pšeno, bralci so nam sporočali, da vidijo točo. Popoldne je ponekod po Sloveniji začel naletavati sneg.

Fotografije nam je poslala bralka iz celjskega; pravi, da je opazila točo. Na Neurje.si sporočajo o sodri in babjem pšenu; marsikje po nižinah lahko pričakujemo sneg.

Ponekod v Sloveniji je snežilo že danes, fotografija je z Jesenic. Sneži tudi v Postojni in Logatcu.

Sneg - Jesenice | Avtor: M&M M&M

Jutri bo na zahodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu bodo popoldne občasne krajevne padavine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki se bo v noči na četrtek še okrepil. Jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju 6, dneve od 6 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in zelo vetrovno, tudi v petek bo večinoma sončno, veter bo oslabel.

Arso je pri tem izdal opozorilo; jutri in v četrtek bo v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki bodo predvidoma med 70 in 90 km/h, nad okoli 700 metri nadmorske višine bodo sunki lahko presegli 100 km/h.

Od 5- do 10-dnevna napoved

Ob koncu tedna in začetku prihodnjega bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo postopno slabelo. Nad severno Evropo bodo nastajala nova ciklonska območja z vremenskimi frontami, ki bodo na vreme pri nas predvidoma vplivala v drugi polovici prihodnjega tedna.

V soboto kaže na suho vreme. Še bo hladno, zjutraj bo možnost slane ali pozebe. V nedeljo bo bolj oblačno, ponekod bo tudi malo dežja. V prvi polovici prihodnjega tedna bo predvidoma suho, v sredo in četrtek pa kaže na bolj deževno vreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.