Slovenija
33468 ogledov

Ponekod po Sloveniji zapadlo do pol metra snega, to nas čaka v prihodnjih dneh

Sneg
1/2
Epa
Danes bo oblačno. Občasno bodo še padavine, meja sneženja se bo do večera dvignila na okoli 1200 m nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, ob morju do 12 °C.

Včeraj in ponoči je v nekaterih krajih po Sloveniji močno snežilo, snežna odeja je za april presenetljivo visoka. Na Predelu je, denimo, v manj kot 24 urah zapadlo 44 cm snega. Podobno je bilo na Voglu, kjer ga je v včerajšnji pošiljki zapadlo 40 cm.

S Kanina so sinoči sporočili: "Sneži, sneži in še kar sneži. V taksnih vremenskih razmerah smučišče ne more obratovati, ker ga tudi pripraviti ne moremo za varno smuko."

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 8, najvišje dnevne na severozahodu okoli 6, drugod od 9 do 14 °C.

V nedeljo bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. V ponedeljek bo suho vreme.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

Napoved za naslednji teden

Naši kraji bodo na robu območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad severno in vzhodno Evropo, hkrati pa na robu višinskega jedra hladnega zraka, ki bo južneje od nas. K nam bo od severovzhoda dotekal razmeroma hladen in vlažen zrak.

Pričakujemo lahko spremenljivo oblačno vreme. Nekaj več sonca bo v dopoldanskem času, predvsem popoldne pa bodo krajevne plohe, ob morju bo suho. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod pa severovzhodni veter, ki bo v sredo oslabel. Jutranje temperature bodo večinoma od 1 do 6, popoldanske pa od 12 do 18 °C.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 18:36 14.april 2023.

    Pozeba in poplave ! Kmetje bodo zopet zasedli parlament s traktorji ? Vlada dr.Goloba je kriva ! Predlagam da vlada ukine subvencije za gorivo kmetom in prepreči njihovo vožnjo po LJ .