Slovenija
33 ogledov

Ponekod že neurja

Toča v Sevnici Bralec Zurnala24.si
Na Dolenjskem je nevihta, močan veter in padavine so tudi že drugod. Zvečer možne krajevne plohe in nevihte.

Zvečer in v nedeljo se nam obetajo močnejše padavine. Kot opozarjajo na Agenciji RS za okolje, je južno od Novega mesta izrazita nevihtna celica. Meja, ki kaže možnost toče, nalivov in močnega vetra, je bila po 15. uri presežena. Trenutno se nevihta pomika proti hrvaški meji oziroma je sodeč po radarski sliki padavin v večjem delu že pri naših sosedih.

Ob 17.36 so bili na Upravi za zaščito in reševanje sicer obveščeni, da je občino Sevnica zajelo neurje s točo. Ob 18.20 je strela treščila v gospodarsko poslopje v kraju Zavratec. V okolici Tržiča pa je po informacijah našega bralca ponekod pozno popoldne začela padati toča, pihal je tudi zelo močen veter.

Podrta drevesa, zalite kleti in požari

Po državi so danes morali na več koncih posredovati gasilci. V Moravčah je bila potrebna pomoč pri pokrivanju streh, v Litiji se je podrl telefonski drog in drevo je padlo čez cesto na Bevkovi ulici v Litiji. Tudi na Štajerskem smo je bilo precej dela. V Kidričevem se je podrlo drevo, gasiti so morali požar, meteorna voda pa je zalila kletne prostore. V Radljah ob Dravi je dež z vetrom je podrl nekaj dreves na magistralno cesto v smeri proti mejenemu prehodu z Avstrijo. V Mislinji je meteorna voda zalila kletne prostore gostinjskega objekta.

Pred nami deževni dnevi

Vremenoslovci sicer za jutri napovedujejo jasen dan, temperature pa bodo dosegle 31 stopinj Celzija. Tudi v nedeljo bo povečini sončno, popoldne pa se bo na zahodu pooblačilo in tam se bodo začele pojavljati krajevne plohe ali nevihte. Začetek prihodnjega tedna bo bolj deževen. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, padavine (deloma plohe in nevihte) pa se bodo razširile nad vso Slovenijo.

Včeraj je na severovzhodu države klestila toča. Kje je bilo najhuje in kakšna škoda je nastala, lahko preberete tukaj.

Če imate tudi vi posnetke današnjega neurja, nam jih lahko pošljete s pomočjo spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.