Slovenija
5 ogledov

Ponoči bo lahko lilo kot iz škafa

nevihta EPA
Vremenoslovci opozarjajo na zelo burno noč, še posebej v vzhodnem delu države.

V drugi polovici noči na ponedeljek bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije možni močnejši nalivi, napovedujejo na Agenciji za okolje in prostor. 

Na območju jugovzhodne, vzhodne in severovzhodne Slovenije ob predvidenih močnih padavinah možni hitri porasti in razlivanja manjših hudourniških vodotokov ter potokov na ravninskem delu Pomurja.

Za celotno območje ržave je sicer Arso izdal rumeno opozorilo, močne padavine pa so že popoldan povzročile nekaj preglavic na območju Ptuja, Svetega Jurija ob Ščavnici, Šalovcev in Gornjih Petrovcev, kjer je neurje podiralo drevje in mašilo odtoke. 

Vendarle sonce!

Jutri dopoldne bodo padavine od juga oslabele in večinoma ponehale. Popoldne se bo od vzhoda delno zjasnilo, nastalo bo nekaj ploh. V torek, sredo in četrtek bo večinoma sončno z le majhno verjetnostjo popoldanskih neviht.

Komentarjev 1
  • mirror 23:06 19.junij 2016.

    Saj človek razume, da mora ARSO zaslužiti svojo plačo. Vendar kljub vsemu, pri nas ni Amerika, kjer redno divjajo tornadi, zato je to strašenje z rumenimi alarmi čisto odveč. V naši državi nekajkrat na leto potegne kak močnejši veter in ...prikaži več podre kako staro drevo. Razen še kakšnega žledoloma je to tudi vse.