Slovenija
33 ogledov

Ponoči bo zaprta cesta Šenčur - Kranj

Zamrznjena Postojna Anže Petkovšek
Številne cesre ostajajo zaprte. Zvečer in ponoči bo ponekod nevarnost žleda in poledice. Kljub posipanju in pluženju so ceste lahko nevarne.

Zaradi podrtih dreves in električnih drogov ter zaradi poledice in zimskih razmer so zaprte številne ceste. Obstaja nevarnost padanja ledenih sveč z vseh viaduktov in mostov ter padanje ledu in snega z neočiščenih vozil.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da bo predvsem na prehodu med Primorsko in Notranjsko zvečer in ponoči nevarnost žleda in poledice. Ponekod na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji se sneg že oprijema cestišč. Kljub posipanju in pluženju so ceste lahko nevarne, zato je treba prilagoditi vožnjo razmeram na cesti.

Zaprta bo cesta Šenčur - Kranj

Med 22. uro in 5. uro zjutraj bo zaprta glavna cesta Šenčur - Kranj od servisnega vhoda na letališče proti Spodnjemu Brniku. Letališče bo med 22. in 1. uro dostopno iz smeri Kranja, med 1. in 5. uro pa iz smeri Mengša.

Možne do tudi občasne popolne zapore na avtocestnih odsekih, na katerih se bo v naslednjih dneh izvajalo čiščenje snega, žleda in odstranjevanje polomljenih vej. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti.

Zapore na cestah

Na štajerski avtocesti je zaradi podrtih dreves na počivališču Polskava proti Ljubljani zaprt uvoz, med predorom Golo Rebro in Slovenskimi Konjicami pa je zmanjšana hitrost zaradi možnosti padanja drevja na cestišče.

Zaprte so tudi ceste čez prelaze Predel, Korensko sedlo, Jezersko in Ljubelj. Za priklopnike in polpriklopnike je zaradi snega na cestišču prepovedan promet na cestah Ajdovščina - Col - Godovič, Idrija - Godovič ter na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje, za vsa tovorna vozila pa na cesti Stahovica - Črnivec.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.