Slovenija
11 ogledov

Ponoči goreli dve hiši

Gorelo je v Zgornjih Bitnjah pri Kranju in na Legnu pri Slovenj Gradcu. V prvem požaru, ki je bil podtaknjen, velika gmotna škoda, v drugem smrtna žrtev.

Okoli pol polnoči je na Legnu v Občini Slovenj Gradec zagorela stanovanjska hiša lesene konstrukcije. V požaru, ki je uničil stanovanjski objekt, je po navedbah republiške uprave za zaščito in reševanje umrla ena oseba.

Zagorelo je v zgornjem delu stanovanjske hiše. Po podatkih policije je v požaru umrl eden od stanujočih.

Gorelo pri Dnevnikovem gorenjskem dopisniku

Zagorelo je tudi vozilo pod nadstreškom hiše v Zgornjih Bitnjah v Mestni občini Kranj. Ogenj se je razširil na drugo vozilo in ostrešje montažne hiše.

Lastnik hiše je sicer Dnevnikov dopisnik z Gorenjske, Miran Šubic, ki pa  o tem, ali je bil požar podtaknjen zaradi njegovega novinarskega dela, ne želi ugibati.

Policija išče požigalca

Kranjski kriminalisti so ugotovili, da je bil požar podtaknjen. "Dejanje je povzročil neznani storilec, ki je pred dogodkom pristopil do osebnega avtomobila oškodovanca in nanj postavil vnetljivo snov, ki je zagorela," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranj.

Avtomobila sta uničena, ostrešje in fasada hiše pa poškodovana. Po ocenah policije je nastala gmotna škoda v višini 50 tisoč evrov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.