Slovenija
66187 ogledov

Nad nesrečno Koroško se je ponoči spet razdivjala nevihta

Naliv bralka
V prvem delu noči je Slovenijo zajelo deževje, ki je postreglo s kar nekaj konkretnejšimi nalivi.

Med 23. in 23.10 so vremenoslovci agencije za okolje na postaji Šmartno pri Slovenj Gradcu zabeležili 13,6 litra padavin na kvadratni meter. Nevihta je nato potovala proti jugu. 

V Medlogu pri Celju je med 23.30 in polnočjo padlo 10,2 litra padavin na kvadratni meter. Na Trojanah je v časovnem obdobju med 0.00 in 0.30 padlo 13 litrov padavin na kvadratni meter. 

Padalo je tudi na območju Braslovč.

Močan naliv je zajel Slovenj Gradec.

Kako kaže v prihodnjih dneh?

Po podatkih agencije za okolje se bo čez dan delno zjasnilo. Popoldne še lahko nastane kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C. 

Jutri bo sončno, ponekod bo zjutraj megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 °C. 

Lepo vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto, ko bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Nedelja bo sončna in topla, le v hribih severozahodne Slovenije je popoldne možna kakšna nevihta. 

Od nedelje do petka bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Prevladovalo bo sončno in vse toplejše vreme. Verjetnost krajevnih neviht bo v alpskem svetu od prihodnje srede dalje spet nekoliko večja. Najvišje dnevne temperature bodo povečini od 25 do 30 °C, ob koncu obdobja na Primorskem okoli 33 °C, kažejo napovedi agencije za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.