Slovenija
27 ogledov

Ponoči našli poškodovanega planinca

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
Kamniški gorski reševalci so izpeljali uspešno akcijo. Ponoči so na poti z Rzenika proti Kamniški Beli našli poškodovanega 27-letnega planinca.

Reševalna akcija, v katero so bili vključeni reševalci GRS Kamnik, policisti in policijski helikopter, se je začela včeraj zvečer malo po 21. uri. Iskali so planinca, ki naj bi se z Velike Planine proti Konju odpravil s psičko. 

"Posadka je s helikopterjem preletela in s pomočjo reflektorja pregledala grape, tudi na štajerski strani. Okoli pol enih zjutraj se je helikopter vrnil v bazo na Brnik," pišejo na upravi za zaščito in reševanje. 

Gorski reševalci pa so medtem že pregledali pet možnih smeri. Vztrajnost in trud sta sadove obrodila ob pol dveh zjutraj, ko so tik pod Skokom na nadmorski višini 995 metrov našli 27-letnega planinca. Poškodovan je bil po glavi in imel zlomljeno nogo. Nudili so mu prvo pomoč in ga prenesli v dolino Kamniške Bele, kjer so ga predali reševalcem kamniškega zdravstvenega doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.