Slovenija
10535 ogledov

Ponoči se je neurje razbesnelo še na Štajerskem in v Prekmurju

Posledice neurja
1/6
Sobotainfo.com
Potem ko so nevihte z vetrom popoldne in zvečer težave povzročale v zahodni in osrednji Sloveniji, se je pozno zvečer in ponoči neurje razbesnelo še na Štajerskem in v Prekmurju.

O podrtih drevesih in odkritih strehah so med drugim poročali iz Ljutomera, Zavrča, Lendave in Gornje Radgone. Po polnoči se je vreme umirilo.

Podrto drevo padlo na avtomobile Istra, Slovenija Slovenija Huda neurja, veter podiral drevesa

Nevihte z vetrom, ki so v četrtek popoldne in zvečer prešle državo, so povzročile kar nekaj težav. V Tolminu, Ivančni gorici in Ljubljani je veter podiral drevesa, v Celju je pod podrtim drevesom ostalo ujeto vozilo. V Kobaridu in Idriji pa je veter odkril streho hiše, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

V Kočevju je veter na ceste podrl kar nekaj dreves, gasilci pa so morali posredovati pri zapiranju vode zaradi poplave.

Neurje pa je pozneje zvečer prešlo tudi jugovzhod in severovzhod Slovenije. Veter je lomil drevesa in jih podiral na stanovanjske hiše in ceste v Krškem, Novem mestu in Brežicah. Neurje pa je v Radencih, Semiču, v Trebnjem in Sevnici odkrivalo strehe stanovanjskih hiš.

Pozno zvečer je nevihtno vreme prešla še severovzhod Slovenije. O podrtih drevesih so poročali iz Ljutomera, Zavrča, Lendave, Gornje Radgone, Črenšovcev, Markovcev, Velike Polane, Beltincev, Svetega Jurija ob Ščavnici in Puconcev, o odkritih strehah pa iz Gornjih Petrovcev, Oplotnice, Šmarij pri Jelšah, Zgornjega Kamenščaka, Grabonoša, Trnovske vasi in Murske Sobote.

Z osnovne šole odneslo streho

Najbolj vidne so posledice v murskosoboškem mestnem parku. Tam je močan veter podrl stolp iz kovinske konstrukcije, ki je pri stavbi ZOTK stal ter kljuboval vermenu desetletja, poroča Sobotainfo.com. Hudo je bilo tudi na Mojstrki ulici in ulici Štefana Kovača, kjer so polomljene veje z dreves padle na spodaj parkirana vozila. Pred gledališčem Park drevo padlo na parkiran avtomobil znamke Ford, na Mojstrski ulici pa je drevo padlo na parkiran avtomobil znamke Audi.

1/15

Ogromno opustošenje je veter povzročil tudi v Bogojini, kjer je odkrilo stavbo osnovne šole. Kovinsko streho je odneslo po bližnji okolici, velik del strehe je padel tudi v neposredno bližino stanovanjske hiše ter pod seboj poteptal teraso ter ograjo. K sreči pri tem ni bilo poškodovanih, škoda na hiši in okolici pa bo znana šele danes, ko bodo odstranili ostanke strehe.

Močno deževje je zalilo tudi murskosoboške ulice in oba glavna podvoza. Najhuje je bilo pri Osnovni šoli III Murska Sobota in Gregorčičevi ulici, pod vodo pa sta bila tudi podvoz na Lendavski in Panonski ulici. Kljub poplavljenemu in komaj prevoznemu podvozu je na semaforju, ki naj bi opozarjal na poplavljen podvoz, svetila zelena luč

Umirilo se je šele po polnoči 

Po polnoči se je nevihtno vreme umirilo, kljub temu pa ga še ni povsem konec. Kot napovedujejo na agenciji za okolje, bo danes dopoldne še spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne bodo padavine povečini ponehale, prehodno se bo delno zjasnilo. 

Ponoči se bo oblačnost spet povečala, sobota pa bo povečini oblačna s krajevnimi padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Popoldne bo dež postopno ponehal, od zahoda se bo delno razjasnilo, še napovedujejo na agenciji za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.