Slovenija
14781 ogledov

Ponoči sprememba vremena

Sneženje
V kakšno nedeljsko jutro se bomo zbudili? Bodite pozorni na poledico!

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo ponoči začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo proti jutru nekoliko okrepile. "Meja sneženja bo sprva na okoli 500 metrov nad morjem, proti jutru pa se bo spuščala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Tu in tam v notranjosti prehodno ni izključen pojav poledice."

Jutri čez dan bodo padavine od severa postopno oslabele in večinoma ponehale. "Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo," napovedujejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 1 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija."

V ponedeljek bo pretežno oblačno in povečini suho, v torek bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. "Burja na Primorskem bo postopno slabela," pišejo pri Arsu.

Padavin verjetno ne bo veliko 

"V osrednjem Sredozemlju se bo zadrževalo ciklonsko območje, ki bo lahko vplivalo na vreme pri nas predvidoma vse do petka," razlagajo pri Arsu. "Ob koncu tedna je razvoj vremena še negotov, nakazuje se možnost postopnega vpliva območja visokega zračnega tlaka s severa."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Prevladovalo bo oblačno vreme. "V notranjosti Slovenije bo občasno snežilo, ob morju pa deževalo," še pišejo pri Arsu. "Verjetnost za padavine je ob koncu tedna zaenkrat majhna."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.