Slovenija
16 ogledov

Ponosni na mlade raziskovalce

Mestna občina Celje mladim raziskovalcem ob zaključku raziskovalnega dela vsako Žurnal24 main
Zaključek. Kar 238 mladih raziskovalcev iz celjskih šol je izdelalo 109 raziskovalnih nalog.

Celje. V narodnem domu so na sklepni prireditvi podelili priznanja mladim raziskovalcem iz vseh celjskih osnovnih in srednjih šol. “S tem smo zaključili že 33. leto mladinskega raziskovalnega dela in na te mlade raziskovalce smo zelo ponosni,” je na sklepni slovesnosti poudaril Stane Rozman, pooblaščenec župana Bojana Šrota, ki je mlade raziskovalce pozdravil v imenu Mestne občine Celje (MOC).

V tem šolskem letu so mladi izdelali kar 109 raziskovalnih nalog, vseh, ki so bili vključeni v njihovo izdelavo, pa je bilo kar 238. “Pri raziskovalnem delu je sodelovalo 131 osnovnošolcev, ki so ob pomoči 49 mentorjev izdelali 52 raziskovalnih nalog, in 107 srednješolcev, ki so pripravili 57 raziskovalnih nalog, pri tem pa jim je pomagalo 41 mentorjev. Naloge je ocenjevalo 93 strokovnjakov. Pri izvedbi nalog pa je imelo pomembno nalogo tudi 23 koordinatorjev in devet članov komisije Mladi za Celje,” je povedala Alja Tihle, predstavnica za stike z javnostmi MOC, in dodala, da je poleg mladih v raziskovalno dejavnost vključenih tudi veliko strokovnjakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.