Slovenija
77 ogledov

Ponovno rojstvo: pomagajmo Nini

(Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
Akcija Ponovno rojstvo. Nina je po prometni nesreči postala tetraplegik. Z izjemno voljo se privaja na novo življenje in odločena je, da bo čez nekaj let plesala na zlati poroki svojih staršev.

Nine se vsi spominjajo kot izjemno aktivne in zabavne mlade ženske, moderatorke na številnih prireditvah, radijske voditeljice ... Uspešno je združevala službo s številnimi hobiji – rada je potovala, se ukvarjala s športom in bila ves čas "v pogonu".

Nina ima močno voljo in je odločena, da bo čez sedem let plesala na zlati poroki svojih staršev. Verjamem v čudeže in vanjo. Vem pa tudi, da ti lažje uspe ob podpori dobrih, srčnih, odprtih ljudi, ki ti stojijo ob strani in ponudijo roko, ko jo potrebuješ.
Tadeja v zapisu ob začetku akcije Ponovno rojstvo

Nesreča ji ni vzela volje do življenja
Pri 33 letih pa se ji je življenje obrnilo na glavo. Maja lani je namreč doživela hudo prometno nesrečo. Kazalo je že, da sploh ne bo preživela, a k sreči se najhujše ni zgodilo. Vseeno pa je ostala tetraplegik. "Vendar pa vsi, ki jo poznajo, povedo, da ima neizmerno voljo do življenja," nam je zapisal eden izmed posredovalcev sporočila, v katerem Ninina prijateljica Tadeja v sklopu akcije Ponovno rojstvo poziva k dobrodelni pomoči.

Želi biti neodvisna
"Ker je Nina tetraplegik, potrebuje za svoje življenje invalidski voziček. In to ne standardnega. Njene roke bi po vseh napovedih morale biti mrtve, vendar po čudežu živijo. Vseeno pa niso močne tako kot moje ali tvoje. Zato potrebuje voziček iz lahke litine,  s katerim bo z lahkoto premagovala vse ovire na svoji poti. Pomagaj ji omogočiti, da se bo lažje vključila nazaj v realni svet, da bo lahko neodvisna in samostojna. Naredi to, kar bi si ti želel, da drugi storijo, če bi bil na njenem mestu," je v pismu zapisala Tadeja, ki že od lani s pomočjo drugih zbira denar za omenjeni voziček.

Koncert za Ninino ponovno rojstvo
V ta namen bodo 4. marca ob 20. uri v KD Španskih borcev organizirali dobrodelni koncert. Vstopnina znaša 10 evrov, izkupiček pa bo v celotni namenjen Nini Wabra. Donacije sicer lahko nakažete tudi na račun (številka: 6100 0112 2334 482 – sklic 12-13-2010). Za več informacij lahko pišete tudi na tadeja.sumper@gmail.com.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.