Slovenija
236 ogledov

Ponovno trčenje v pešca

Pešci Shutterstock
Po prejšnjem tednu, v katerem so Gorenjski policisti obravnavali kar štiri prometne nesreče z udeležbo štirih pešcev, so je med vikendom ta številka še povečala.

Prejšnji teden so gorenjski policisti do petka obravnavali tri prometne nesreče z udeležbo štirih pešcev, ki so bili spregledani na prehodih za pešce. Med vikendom se je število zbitih pešcev še povečalo. V petek je bil na prehodu za pešce spregledan še peti pešec, včeraj pa ponovno dva na prehodu za pešce spregledana v Kranjski Gori. Vanju je trčila voznica, tretji pešec pa je tik pred vozilom odskočil stran in se tako izgonil trčenju. Pešca sta po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe.

Za vse prometne nesreče so bili krivi vozniki in voznice, ki jih policija poziva, naj se prehodom za pešce približujejo z zmanjšano hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji do vozil pred njimi. Pešcem morajo odstopiti prednost, jim omogočiti varno prečkanje in upoštevajo, da ima vsako trčenje ne glede na poškodbe, zanje posledice. Stopnja poškodb pa seveda narašča s hitrostjo. Po nekaterih podatkih pri 40 km/h 6-letni otrok ne bi preživel trčenja, Trčenje pri 50 km/h bi bilo usodno za 10-letnega otroka, pri 60-km/h pa za odraslo osebo.

Ne glede na dogodke, pa policija opozarja tudi pešce, naj cesto prečkajo šele takrat, ko se prepričajo, če lahko to varno storijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.