Slovenija
21 ogledov

Ponudba Viranta sprejemljiva

Zgodba z ovadbami zaradi nepravilnega poslovanja na UKC je precej nedorečena, to Žurnal24 main
Minister za javno upravo Gregor Virant je obiskal srednje medicinske sestre v Centru intenzivnih terapij (CIT) ljubljanskega UKC in skupaj z njimi našel rešitev glede njihovih plač, ki je za sestre sprejemljiva.

Ta predvideva, da bodo zaposleni v tej enoti plačani bolje kot kader v ostalih intenzivnih terapijah po Sloveniji.

O tem se bo v sredo moral izreči strokovni kolegij intenzivnih terapij Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKC), je po srečanju s sestrami v CIT pojasnil minister za javno upravo Gregor Virant, ki je na srečanje prišel "samoiniciativno". Ob tem je strokovna direktorica UKC Aleksandra Markovič poudarila, da vodstvo zavoda stoji za to zahtevo sester, saj je upravičena. Sestre na CIT namreč delajo z najtežjimi bolniki.

O usodi stavke v sredo
Virantova ponudba je za srednje sestre v CIT sprejemljiva. "Mi čakamo na odločitev strokovnega kolegija. Če bo njihova odločitev za nas sprejemljiva, bomo ponudbo ministra sprejele, sicer ostajamo pri napovedi bele stavke," je pojasnila predstavnica srednjih sester v CIT Nataša Begič. Poudarila je, da se bodo tudi v primeru negativnega mnenja strokovnega kolegija borile naprej. Na CIT po njenih besedah dela 37 srednjih medicinskih sester in 24 diplomiranih.

Cariniki dosegli dogovor
Vladna stran in sindikat carinikov sta se medtem dogovorila glede nove sistemizacije delovnih mest v carinski službi, s čimer so odpadli razlogi za stavko, je po današnjem sestanku sporočil minister Virant.

Po besedah sekretarja sindikata carinikov Dušana Miščeviča dogovor zdaj vključuje sistemizacijo najzahtevnejših delovnih mest v carini in zadeva približno 250 od skupno 1800 zaposlenih v carinski službi, ki se jim bodo plače v povprečju dvignile za približno štiri odstotke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.