Slovenija
20 ogledov

Poostren nadzor nad lastniki psov

Lastniki psov v Cross Hillsu morajo biti na sprehodih zelo pozorni na svoje ljub Žurnal24 main
Lastniki psov v Ljubljani, pozor! Potekala bo namreč akcija nadzora odstranjevanja pasjih iztrebkov in cepljenja psov. Globe za prekrške skrbnikov psov znašajo med 40 in 417 evri.

V akciji bodo sodelovali inšpektorji Inšpektorata Mestne občine Ljubljana (MOL), policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov PU Ljubljana in dežurni veterinar Veterinarske uprave RS, so sporočili iz MOL.

Prvi bodo tako preverjali, ali imajo lastniki psov pri sebi vrečko in drugo opremo za odstranitev iztrebkov in ali so iztrebek z občinske ceste oziroma javne zelene površine tudi odstranili. V primeru neupoštevanja pravil bo moral lastnik psa plačati globo 40 evrov.

Policisti bodo ob tem ugotavljali, ali ima lastnik psa privezanega na povodcu in ali nevarni psi nosijo nagobčnike. Predpisana globa za kršitev v tem primeru znaša 200 evrov.

Na koncu bodo lastnika psa pod drobnogled vzel še dežurni veterinar. Slednji bo v Centralnem registru psov preverjal, ali je pes cepljen proti steklini. Nespoštovanje omenjene obveznosti je prekršek, za katerega je v skladu s petim odstavkom 96. člena zakona o veterinarskih merilih skladnosti določena globa v višini med 125 in 417 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.