Slovenija
21 ogledov

POP TV: 'Odločbo bomo izpodbijali'

KMETIJA2_poptv_glavna2_razn Žurnal24 main
APEK ugotavlja, da POP TV z oddajo Kmetija slavnih krši medijsko zakonodajo. POP TV zatrjuje, da je regulator v tej zadevi ustvaril precedens, ki bo spremenil medijsko podobo v Sloveniji.

"Prepričani smo, da je odločba APEK-a po svoji vsebini zgrešena in v nasprotju z namenom zakonske ureditve označevanja programskih vsebin. Če bo morala biti s simbolom označena večina programskih vsebin, potem bo označevanje izgubilo svoj smisel, namen in učinek," so pri POP TV zapisali v sporočilu za javnost.

"Odločitev bomo spoštovali"
"Na POP TV bomo odločitev APEK-a seveda spoštovali," dodajajo in obenem zatrjujejo, da je regulator v postopku nadzora tokrat obšel dosedanjo večletno prakso, ko je o svojih ugotovitvah, še pred izdajo odločbe, obvestil preiskovanca in mu dal možnost, da se o ugotovitvah izjasni.

"Menimo, da je APEK s tem kršil določbe Zakona o splošnem upravnem postopku, zato bomo verjetno odločbo izpodbijali v upravnem sporu," so še dodali v sporočilu.

Opozorilo ali ukinitev
"POP TV ni ustrezno zaščitil otrok in mladoletnikov pred prizori seksualnosti in nasilja,"
ugotavlja APEK. To so ugotovili po opravljenem strokovnem nadzoru.

 APEK od POP TV zahteva, da "neprimerne vsebine za otroke in mladoletnike do 15. leta starosti pred in med predvajanjem ustrezno označi z zakonsko predpisanimi vizualnimi in akustičnimi opozorili ter simboli".

 V času nadzora so v dveh delih Kmetije prepoznali predvajanje prizorov nasilja, v dveh pa predvajanje prizorov seksualnosti.

 POP TV ima zdaj en mesec časa, da uvede simbol, da vsebina ni primerna za mlajše od 15 let. Če tega ne bo storil, lahko agencija ukrepa z začasnim preklicem oziroma razveljavitvijo dovoljenja za izvajanje televizijske dejavnosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.