Slovenija
5683 ogledov

Posnetki razdejanja, ki ga je na vzhodu države povzročilo včerajšnje neurje

Neurje z močnimi nalivi je včeraj proti večeru zajelo vzhod države. Voda je zalivala ceste in kleti.

Gasilci so imeli veliko dela na območju Celja, Dravograda, Krškega, Radelj ob Dravi, Rogaške Slatine, Šentilja in Vojnika. 

V Celju so tako obravnavali požar na komunikacijski razdelilni omarici, ki ni povzročil večje gmotne škode. Požar so pogasili celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Trnovlje. 

Gasilci PGD Radlje ob Dravi in PGD Vuhred so na 11 lokacijah preprečili vdor meteorine vode v stanovanjske objekte, prečrpavali vodo iz zalitih kletnih prostorov ter sanirali več manjših plazov, ki so zaprli več lokalnih cest. Na delu so bili tudi dežurni delavci cestnega podjetja, ki so na več lokacijah odstranili nanose zemlje s cestišč. 

Na območju Rogaše Slatine je voda poplavila več stanovanjskih objektov, poslovnih prostorov, ulic in cest. Pomoč pri črpanju meteorne vode iz objektov in pri sanaciji nastale škode so nudili gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina. 

Okoli 20. ure je močno neurje z obilnimi padavinami zajelo občino Vojnik na območju Nove Cerkve. Voda je poplavila hlev, garažo in cesto. Gasilci PGD Nova Cerkev so s pomočjo gradbenega stroja očistili prepuste, sprali naplavine s cestišča ter izčrpali vodo iz hleva in garaže. 

Pred nami so vroči dnevi

V prihodnjih dneh se nam obeta lepo, pravo poletno vreme. Izključena ni niti možnost pojava popoldanskih neviht. Kot pravijo pri Neurje.si bodo temperature čez vikend presegle 30 stopinj Celzija, še bolj vroče pa bo v začetku prihodnjega tedna. V drugi polovici naslednjega tedna pa bi lahko prišlo do osvežitve. 

Vročina Napoved Slovenija Vreme: Pripravite se, do 35 stopinj Celzija bo šlo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 21:55 06.junij 2019.

    NATO vaja ADRIATIC STRIKE (Jadranski udar) pod nadzorom ameriških usmerjevalcev združenega ognja se uspešno nadaljuje. V vseh Adriatic strikes se doslej niti enkrat ni zgodilo, da ne bi bilo toče, poplav, ali 17000 strel v eni nevihti. Doslej so bili ...prikaži več cilji usmerjevalcev združenega ognja v južni in osrednji Sloveniji zdaj pa so se odločili bolj na vzhodni del države.