Slovenija
26 ogledov

Poplaz v hišni pripor

Bojanu Poplazu po desetih mesecih pripora na rokah ne bo več treba imeti lisic i Žurnal24 main
Sojenje. Dvom o analizi vzorcev Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Na sojenju Bojanu Poplazu, osumljenemu, da naj bi 1. septembra lani na kljuko Vegradovih vrat nastavil ročno bombo z eksplozivom, se je zgodil preobrat. Še do včeraj strogo varovani pripornik, ki so ga pravosodni policisti, oblečeni v neprebojne jopiče, na sojenje privedli vklenjenega v verige, je od danes le še v hišnem priporu.

Izvedensko mnenje

Dopolnitev. Sodni senat je ugodil predlogu tožilca Darka Kežmana, da se izvedensko mnenje NFL dopolni in da ISM pripravi novo, celovito poročilo o tem, kako so se jemale, analizirale, hranile in določale najdene sledi na izolirnem traku, ki naj bi pripadal obdolžencu.

Sojenje predolgo
Sodnica Jožica Arh Petkovič je namreč ugodila prošnji obdolženega, ki je med drugim dejal, da je že deset mesecev v priporu, medtem ko ima v Nemčiji hudo bolno mamo.

Poplazov zagovornik Boštjan Verstovšek je med drugim dejal, da se postopek za njegovega klienta vleče predolgo, dokazi pa medtem padajo.

Resen dvom o verodostojnosti vzorcev, ki so jih analizirali v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju (NFL), je včeraj zasejala sodna izvedenka z Inštituta za sodno medicino (ISM).

Dejala je, da naj bi bili vsi vzorci kontaminirani in da na izolirnem traku, s katerim naj bi bil povit kozarec z eksplozivno vnetljivo tekočino, niso našli obdolženčevih bioloških sledi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.