Slovenija
12579 ogledov

Popoldne bo hudo, razglašen alarm

Veter in dež
Vremenoslovci za popoldan in zvečer napovedujejo močan veter.

Agencija za okolje je za severovzhod Slovenije razglasila oranžni alarm. "Danes se bo krepil jugozahodni veter, najmočnejši bo popoldne in zvečer. Predvsem v severovzhodni Sloveniji in višjih legah Notranjske, Zasavja in Posavja bodo takrat najvišje hitrosti od 60 do 75 kilometrov na uro," so zapisali. 

oranžni alarm | Avtor: meteo.si meteo.si
Rumeni alarm velja tudi za območje jugovzhoda in jugozahoda Slovenije. Obenem pa je za jugozahod Slovenije razglašen tudi rumeni alarm zaradi možnih izdatnejših padavin. Manjše reke in vodotoki lahko narastejo in se razlijejo v manjšem obsegu, opozarjajo na agenciji. Ljudem, ki živijo na ogroženih območjih, polagajo na srce, naj spremljajo trende vodostaja in obvestila agencije. 

Rumeni alarm zaradi vetra je razglašen tudi za ponedeljek, ko naj bi najvišja hitrost vetra na severovzhodu dosegala hitrosti od 50 do 75 kilometrov na uro. Na severozahodu države je razglašena tretja stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov. Na posameznih pobočjih je namreč snežna odeja samo zmerno stabilna, kar povečuje verjetnost proženja snežnih plazov. Na jugozahodu države pa bi težave še naprej lahko predstavljale padavine. 

Veter in dež

V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo danes občasno rahlo deževalo. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, proti jutri pa se bo meja sneženja spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Prehodno bo zapihal veter severnih smeri, pravijo na agenciji. 

Padavine bodo jutri zjutraj hitro ponehale, najkasneje v južni Sloveniji. Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 °C.

V torek in sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Rose_Tooth 17:47 10.februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletni stranii z lahkoto dobi več dohodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com