Slovenija
20 ogledov

Popoldne nas čaka sprememba vremena

Brisalci Profimedias
Že popoldne ne bo več tako jasno in suho. Vremenoslovi napovedujejo krajevne plohe in nevihte. Ponekod je možna tudi toča.

Krajevne plohe in nevihte so že zajele dele Slovenije, kot je razvidno iz modelov agencije za okolje, je na več krajih po Sloveniji možna tudi toča. Okoli 16. ure je velika verjetnost pojavljanja toče, veljala za gorenjsko, bovško, ljubljansko, notranjsko in savinjsko regijo. 

Da je Velenje toča že zajela, so nas okoli 16. ure opozorili tudi bralci. Ob 17. uri pa so o toči poročali tudi bralci iz Vrhnike in Zreč.

Na spodnji animacije agencije za okolje, si lahko ogledate verjetnost toče. Barve označujejo verjetnost, da se ob prikazanem času na obarvanih območjih pojavlja toča (zelena - zelo majhna, rumena - zaznavna, oranžna - srednja, rdeča - velika).

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Jutri bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju 11, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

V četrtek bo sprva pretežno oblačno, predvsem v južni Sloveniji bo še nastalo nekaj ploh. "Zapihal bo severni do severovzhodni veter," pišejo pri Arso in dodajajo, da se bo popoldne od severa postopno jasnilo.

V petek bo v zahodnih krajih deloma jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Od petka do srede bo pri nas sončno in spet precej toplo vreme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.