Slovenija
15842 ogledov

Popoldne nas čakajo neurja in nalivi

neurje Neurje.si
Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Po včerajšnjih neurjih, ki so predvsem na vzhodu Slovenije povzročila precej škode, lahko danes pričakujemo podobne vremenske razmere. Težišče naj bi bilo tokrat drugje. Po besedah meteorologa Andreja Velkavrha naj bi to bilo bolj zahodno od Ljubljane. Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale med 18 in 24 °C, na Primorske okoli 26 °C.

Vremenski portal Meteoinfo Slovenija opozarja, da se bodo nevihtne celice premikale "razmeroma počasi", zato "lahko lokalno pade večja količina dežja in toče". Največ neviht naj bi se oblikovalo na Primorskem in Notranjskem.

Za območje celotne države je izdano rumeno opozorilo zaradi neviht.

Ponoči bodo padavine povsod ponehale. V četrtek bodo najnižje jutranje temperature od 10 do 16 °C. Dopoldne se bo postopno delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Čez dan bo večinoma sončno, popoldne bo v gorskem svetu možna kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

Sledijo sončni dnevi. Od petka do torka bo prevladovalo sončno vreme, verjetnost za nastanek ploh bo majhna. Dnevne temperature se bodo gibale od 21 do 25 °C, na Primorskem do 27 °C. Od torka bodo padavine nekoliko verjetnejše.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.