Slovenija
84268 ogledov

Popoldne presenetila pošiljka snega, prve napovedi o belem božiču

1/3
Meja sneženja se je do večera precej znižala, marsikje na severozahodu in severu države so med dežjem poplesale tudi snežinke. Padavine bodo proti jutru sicer prehodno ponehale.

Nekatere kraje na Gorenjskem je popoldne pobelil sneg. Sneg se prijemlje cestišča, zato pozorno za volanom.

“Počasi vstopamo v drugo polovico decembra, prva polovica je bila v skladu z dolgoletnim povprečjem, oz. nekoliko toplejša nad južno Slovenijo in hladnejša na severovzhodu,” ugotavljajo vremenoslovci portala Ciklon. V drugi polovici decembra nas, pišejo, čaka še naprej pestro vremensko dogajanje, izračuni za dneve pred Božičem pa si še niso enotni. “Navdušil je izračun, ki uporablja umetno inteligenco in je zaenkrat najbolj natančen pri izračunih nekaj dni pred Božičem. Včeraj zjutraj je pokazal celo nekaj sneženja na jugovzhodu ob sicer močni blokadi nad severozahodno Evropo,” so zapisali in dodali, da modeli še vedno kažejo podobno sliko s tem prodorom zahodneje. “Taki prodori so v zgodovini prinesli tudi obilne snežne pošiljke,” še pravijo.

 | Avtor:

Jutri bo največ sonca na zahodu, proti vzhodu pa bo več oblačnosti. Ponekod bo zlasti dopoldne še rahlo deževalo, nad 1000 m pa rahlo snežilo. Tam, kjer se bo ponoči zjasnilo, bo nastale zjutraj precej megle oz. nizke oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka burja, najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 14 °C.

V petek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, ki jo bo največ na vzhodu. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla oz. nizka oblačnost. Ponekod bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 12 °C.

V soboto bo slika podobna, delno jasno s spremenljivo oblačnostjo bo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla oz. nizka oblačnost. Pihal severovzhodni veter, na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo pod Velebitom močnejša. Najvišje temperature bodo med 4 °C in 9 °C.

V nedeljo bo na Primorskem in v gorah večinoma sončno, drugod bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti, ki se lahko v osrednji Sloveniji in na jugovzhodu zadrži večji del dneva. Šibka burja bo na Primorskem dopoldne oslabela. Najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 11 °C.

V ponedeljek bo na Primorskem in v gorah večinoma sončno, drugod bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti, ki se lahko ponekod zadrži večji del dneva. Najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 11 °C.

Komentarjev 3
  • branko98 17:04 15.december 2023.

    Pa kdo vam pošilja sneg. Od kot to, da vedno pišete oz. govorite o pošiljki snega. Sneg pada kot dež in ga nihče ne pošilja. Bedaki.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:51 14.december 2023.

    Eno samo nakladanje!!!

  • Ender3 20:55 13.december 2023.

    AI za napovedovanje vremena? Svašta ! Kaj bodo sedaj odpustili vse meterologe, prognostike. Ob tej novici se bo baba Vanga obračala v grobu..