Slovenija
8245 ogledov

Napoved: ''Popovič bi lahko v drugem krogu celo izgubil''

Boris Popovič po referendumu u drugem tiru Saša Despot
Največje presenečenje lokalnih volitev je drugi krog v Kopru.

Boris Popovič je do zadnjega upal, da bo zbral dovolj glasov, da bo že v prvem krogu pometel s protikandidati. Teh je bilo letos kar dvanajst. A na koncu se ni izšlo po njegovih željah. 

Koprska volilna komisija je dolgo preštevala glasove. Šele danes zjutraj so bili znani podatki po 99,96 odstotka preštetih glasov, ki so potrdili že včerajšnje napovedi, da bo moral Boris Popovič v drugem krogu za glasove volivcev tekmovati z Alešem Bržanom. Boris Popovič je dobil 44,55 odstotka glasov, Aleš Bržan pa 30,48 odstotka. 

Preostali kandidati so dobili malo glasov. Tretji je Gašpar Gašpar Mišič (6,95 odstotka), četrta Olga Franca (5,40 odstotka) in peti Valter Krmac (5,02 odstotka). Ostali so dobili po manj kot dva odstotka glasov. 

V mestnem svetu je 13 sedežev pripadlo Popovičevi KJN - Koper je naš, devet Listi Aleša Bržana, dva Levici, dva Oljki, po en sedež pa SDS, listi Naš Kraj - Lista Gašparja Gašparja Mišiča, SD in Civilnemu gibanju Skupaj.

V Kopru bo kot kaže v drugem krogu vse odprto. Andraž Zorko iz Valicona napoveduje celo, da bi lahko Popović čez dva tedna oblast v Kopru izgubil.

Upal je do konca

"Nisem razočaran, ampak vedno upaš do konca. Je pa res, da je pri trinajstih kandidatih nemogoče zmagati že v prvem krogu. Upali smo do konca, naredili smo ogromno in mislil sem, da bo to dovolj. Ni bilo. Še dva tedna se bomo borili in potem videli, kaj bo," je dejal v izjavi za Radio Slovenija. Popovič napoveduje, da bo do drugega decembra vodil mirno kampanjo.  

Boris Popovič Koper Slovenija Presenečenje v Kopru

Aleš Bržan, ki je kandidiral tudi na prejšnjih volitvah, je že včeraj zvečer, ko je postajalo jasno, da bo potreben drugi krog, dejal, da so dlje časa delali na tem, da bi prišlo do spremembe. V naslednjih dveh tednih tako želijo pokazati, da se stvari v občini lahko delajo tudi drugače, kot so se do zdaj. Upa, da bo po drugem krogu prišlo do potrebne spremembe. 

Koga bodo v drugem krogu podprli Popovičevi protikandidati, ni uradno znano. A kot je poročal Radio Slovenija, naj bi ti svojo podporo namenili Popovičevemu izzivalcu. 

Sedeži v mestnem svetu pa so pripadli strankam in listam KJN - Koper je naš (13), LAB - Lista Aleša Bržana (9), Levica (2), Oljka (2) ter SDS, Naš Kraj - Lista Gašparja Gašparja Mišiča, SD in Civilno gibanje Skupaj s po enim svetniškim sedežem.

Janez Janša Prijemi Slovenija Janša: "Očitno to obvlada le Janković"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • mph 14:03 19.november 2018.

    Bi bil čas, da gre, ampak se bojim, da bo kar zmagal. Še več jih bo ostalo doma po mojem, kdor pa je volil druge samo zato, da tega ne vidi več, bo pa po mojem zagotovo šel. Njegovi zvesti pa bodo itak šli.

  • Mahi 13:48 19.november 2018.

    Verjetnost da izgubi je velika, saj bo verjetno Bržan pobral glasove od vseh ostalih.....

  • titty 13:36 19.november 2018.

    Popović bo v drugem krogu izgubil sigurno, ne "lahko celo".