Slovenija
9975 ogledov

Janša: "Očitno to obvlada le Janković"

Janez Janša Anže Petkovšek
Predsednik SDS Janez Janša meni, da je Ljubljana specifična po prijemih volilne kampanje.

Prvak SDS Janez Janša je po zaprtju volišč čestital Anžetu Logarju za dober boj. Ob tem pa je dejal, da je Ljubljana "specifična po prijemih volilne kampanje in volitvah. Gre za nekatere stvari, ki jih obvlada samo Zoran Janković in kar se odraža na rezultatih," je komentiral Janša. V Ljubljani bo kot kaže slavil Zoran Janković.

Ob tem je dodal, da je trend pozitiven, kar nakazuje precej višja volilna udeležba. "Veseli smo tudi dobrih signalov, ki prihajajo iz cele Slovenije in ki kažejo na dobre rezultate po vsej državi," je še povedal Janez Janša. Na vprašanje, kdo lahko premaga Zorana Jankovića, je Janša dejal, da Ljubljančani. "A dvomim, da je kdorkoli v potencialni politični konkurenci sposoben uporabljati enake metode, kot jih uporablja on," je dodal.

"Ljubljana je stvar Ljubljančanov. Sam nisem Ljubljančan, če bi živel v Ljubljani, bi me ta rezultat skrbel," je povedal Janša, ki ga predvsem skrbijo prijemi v slogu "ni važno, kaj delaš, važno je, da si naš". "V skladu s tem potem razpadejo temeljni moralni zakoni, na katerih je znosna civilizirana družba organizirana," opozarja.

Na vprašanje, kako komentira, da je Janković Logarja že označil za njegovega naslednika, je Janša odgovoril, da bo Janković o tem lahko odločal, če se bo včlanil v stranko. "Dvomim pa, da ga bomo sprejeli," je pristavil.

Kandidat SDS Logar je po njegovih besedah "s tem rezultatom in svojim dosedanjim delom zagotovo dokazal, da je eden od vrhunskih politikov v SDS in vsakega takega smo veseli".

Kot pozitivno je Janša ocenil nekoliko višjo volilno udeležbo, v SDS so veseli tudi dobrih signalov, ki prihajajo iz cele Slovenije. "Rezultati, ki so že objavljeni, kažejo, da bo v celi Sloveniji na teh volitvah samo za SDS glasovalo več volivcev kot za celotno vladno koalicijo," je ugotavljal Janša in poudaril, da bo Lista Marjana Šarca, čeprav vodi državo, v celotni državi dobila manj kot dvoodstotno podporo.

Vzporedne volitve, ki jih je za Dnevnik pripravila Ninamedia, kažejo, da je v Ljubljani po pričakovanjih v prvem krogu lokalnih volitev zmagal Zoran Janković. Prejel naj bi namreč 58,3 odstotka glasov volivcev, njegov prvi zasledovalec Anže Logar pa 31,7 odstotka. Listi Zorana Jankovića pa se obeta 43,2 odstotka glasov.

Saša Arsenovič Slovenija Maribor: Fištravec odletel, v drugi krog Arsenovič in Kangler Kranj Slovenija V Kranju ni šlo v prvo

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 15
  • Avatar MS
    MS 17:33 19.november 2018.

    Labodji spev sds kandidatov

  • dragec 15:24 19.november 2018.

    Anže. JJ (šiptar)......pa..pa

  • borut08 12:08 19.november 2018.

    Jansa ze ve saj so vsi isti in dobro ve kako drzava funkcionira.